Zupa Z Małży
Zupa z małży może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $2.8 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 600 kalorii, 12g białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Mieszanka pieczenia ziemniaków, sól wieprzowa, małże, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. 64 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 50%. Podobne przepisy to Zupa Z Małży, Zupa z małży, oraz Zupa Z Małży.
Instrukcje
Zagotować ziemniaki i sok z małży. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie, o 10 do 15 protokół.
Dodaj małże i ich płyn. Gotować około 5 minut. Odstawić.
Dodać wieprzowinę na patelni saute i gotować na małym ogniu, aż renderowane.
Dodać cebulę i gotować do przezroczystego.
Dodać masło i pozostawić do rozpuszczenia.
Dodać mąkę i gotować, aż lekko zabarwione.
Dodaj trochę więcej mąki, jeśli to konieczne, jeśli mieszanina jest zbyt miękka. Doprowadzić małże, sok i ziemniaki z powrotem do wrzenia. Stopniowo mieszać gotowaną zasmażkę. Doprowadzić do wrzenia toczenia zagęścić. Stale mieszaj podczas gotowania. Ubić pół na pół i dodać do zupy. Może nie być konieczne używanie całej pół na pół; zupa powinna być gruba. Wyreguluj przyprawę i dodaj szczyptę ostrego sosu pieprzowego i sosu Worcestershire przed podaniem.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować od A do Z Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.