Zupa Z Kurczaka-Jarzynowa
Need a dairy free main course? Kurczak-zupa jarzynowa może być niesamowite przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 692 kalorie, 48g białka, oraz 40 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.16 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieczonego kurczaka, wodę, makaron jajeczny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest solidne. Spróbuj Zupa z kurczaka i warzyw, Zupa Jarzynowa Z Kurczaka, oraz Zupa Jarzynowa Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z kurczaka.
Usunąć i wyrzucić skórę z kurczaka; przyciąć nadmiar tłuszczu. Kurczaka podzielić na pół wzdłuż; umieścić w holenderskim piekarniku. Przykryć 8 szklankami wody; doprowadzić do wrzenia. Gotować 10 minut. Odtłuścić tłuszcz z powierzchni bulionu; wyrzucić tłuszcz.
Na patelnię dodać seler i kolejne 4 składniki (przez rzep), dobrze mieszając; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 30 minut lub aż warzywa są prawie miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Usuń kurczaka; odstawić 10 minut.
Kurczaka wyjąć z kości; kurczaka pokroić 2 widelcami, aby uzyskać 6 szklanek mięsa. Odrzuć kości. Dusić mieszankę warzywną 10 minut lub do miękkości. Powrót rozdrobnionego kurczaka na patelnię. W razie potrzeby wymieszać sól, pieprz i koperek.
Makaron gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Miejsce 1/2 szklanki makaronu w każdym z 8 misek; top każdej porcji z 1 1/2 szklanki mieszanki kurczaka.