Zupa Z Krabów I Szparagów
Zupa z krabów i szparagów to przepis bezglutenowy, bezmleczny i pescatarian, składający się z 4 porcji. To danie główne ma 123 kalorie , 15 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Za 2,6 dolara za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny na zimę . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka oleju sezamowego, mięsa krabowego, skrobi kukurydzianej i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 55% . Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Zupa z kraba i słodkiej kukurydzy , Zupa ze szparagami i groszkiem: prawdziwa wygoda oraz Burgery z kraba i krewetek z frytkami z grysą czosnkową .
Instrukcje
Połącz bulion krewetkowy i imbir w dużym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia.
Wymieszaj szparagi i zmniejsz ogień do średniego. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż szparagi będą częściowo ugotowane, około 3 minut. Zmniejsz temperaturę do średnio-niskiej.
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę w małej misce.
Wymieszaj mieszaninę skrobi kukurydzianej z zupą.
Do zupy wymieszaj olej sezamowy i sos sojowy.
Gotować, ciągle mieszając, aż zupa zgęstnieje, około 1 minuty.
Powoli dodawaj ubite jajko, delikatnie mieszając zupę tak, aby powstały nitki ugotowanego jajka.
Dodaj mięso kraba i gotuj na wolnym ogniu, aż krab będzie dokładnie rozgrzany, około 5 minut.