Zupa z kraba i kukurydzy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 3,12 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 387 kalorii, 16G białka, oraz 15 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka pasteryzowanego mięsa krabowego, certyfikowany rosół z kurczaka, ciężka śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest dobre. Podobne przepisy to Zupa kukurydziana i krabowa, Zupa kukurydziana z krabem, oraz Zupa z kraba i kukurydzy.
Instrukcje
1
Gotować boczek w rondlu 4-quart na średnim ogniu przez 5 minut lub aż boczek jest chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Boczek wyjąć widelcem lub szczypcami kuchennymi i osuszyć na papierowych ręcznikach. Pokruszyć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
3
Wylać wszystkie oprócz 2 łyżki kapieli.
4
Zmniejszyć ciepło do średniego.
5
Dodać cebulę i czosnek i gotować w gorących kapiących boczku do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Wymieszać bulion, przyprawy do owoców morza, ziemniaki i kukurydzę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Funty średniej Wielkości Krewetek, Z Ogonem, Bez Skorupy, Bez żyłek
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
7
Podgrzać do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotować przez 15 minut lub aż ziemniaki będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
8
Dodać mięso krabowe i śmietanę. Gotować przez 5 minut. Podziel chowder między 6 miski do serwowania. Wierzch każdej z nich wymieszać z około 1 łyżką boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crabmeat
Chowder
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
1 Szklanka Cukierków W Czekoladzie, Np. M&M's
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.