Zupa z kapusty i białej fasoli
Zupa z kapusty i białej fasoli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 972 kalorie, 69g białka, oraz 62 g tłuszczu każdy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś gałązki pietruszki, gałązkę tymianku, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać bagietkę, można śledzić to danie główne z Budyń z bagietką i masłem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Zupa Z Kapusty, Białej Fasoli I Kiełbasy, Zupa z kapusty, białej fasoli i ziemniaków, oraz Szybka zupa z kapusty i białej fasoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Fasolę moczyć w zimnej wodzie, aby pokryć o 2 cale w temperaturze pokojowej, co najmniej 8 godzin, lub szybko namoczyć (patrz uwaga kucharzy, poniżej).
Włożyć goździki do cebuli. Przynieś szynkę i 3 ćwiartki wody do wrzenia w szerokim 6-do 7-kwartowym ciężkim garnku, odtłuszczając dowolną pianę, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, 1 godzinę.
Dodaj fasolę, cebulę, pietruszkę, liść laurowy, tymianek i czosnek i gotuj na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż fasola będzie prawie miękka, 40 do 50 minut.
Gdy fasola jest prawie gotowa, obrać ziemniaki i pokroić na 1-calowe kawałki.
Dodaj ziemniaki i kapustę do fasoli, a następnie gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, aż warzywa będą bardzo miękkie, 20 do 25 minut.
Usunąć szynki skokowe. Gdy szynka jest wystarczająco chłodna, aby poradzić sobie z szynką, Odrzuć skórę i kości, a następnie pokrój mięso na kawałki wielkości kęsa. Wymieszać do zupy z solą i pieprzem do smaku. Wyrzucić liść laurowy i cebulę.
Masło rozprowadzić po obu stronach chleba, a następnie tosty w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, obracając się raz, aż złoty, o 2 łącznie minut.
Podawać zupę z grzankami.
* Fasola może być moczona do 12 godzin, schłodzona. * Do szybkiego moczenia fasoli: przykryć fasolę zimną wodą przez 2 cale w garnku 5 - do 6-quart i doprowadzić do wrzenia, odkryte. Gotować fasolę, odkryte, 2 minuty, a następnie zdjąć z ognia i odstawić, odkryte, 1 godzinę. * Zupa poprawia smak, jeśli zostanie sporządzona 1 dzień wcześniej, całkowicie schłodzona, odsłonięta, a następnie schłodzona, przykryta.
Usunąć zestalony tłuszcz i podgrzać, w razie potrzeby rozcieńczając wodą.