Zupa z kalafiora i czerwonej papryki
Kalafior i czerwona papryka Chowder może być tylko zupa szukasz. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 137 kalorii. Jeśli masz szalotki, seler, pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką, dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki, oraz Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki.
Instrukcje
Roztopić masło w holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodać szalotki i seler; gotować 5 minut, stale mieszając.
Dodać bulion i wodę; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj kalafior, paprykę, ziemniaki i liść laurowy; powrót do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż ziemniaki będą miękkie. Wymieszać z mlekiem i czarnym pieprzem. Lekko ostudzić; wyrzucić liść laurowy.
Umieść 1 1/2 szklanki zupy w blenderze lub robocie kuchennym; proces do gładkiej.
Do dużej miski wlać przecieraną zupę. Powtórz procedurę z dodatkową 1 1/2 szklanki zupy.
Pozostałą zupę dodać do przecieru i wymieszać z bazylią. Odstawić zupę na patelnię i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając.
Zdjąć z ognia. Łyżka 2 filiżanki zupy do każdej z 5 misek; top każdej porcji z 1 łyżka kwaśnej śmietany.