Zupa z indyka i Czarnej Fasoli
Zupa z indyka i czarnej fasoli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 295 kalorii, 26g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na $3.65 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz bekon, chili w proszku, cebula, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zupa z czarnej fasoli z indykiem, Zupa Z Czarnej Soczewicy I Czarnej Fasoli, oraz Enchiladas Z Czarnej Fasoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku ze stali nierdzewnej, gotować boczek, aż chrupiące.
Wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Wylać wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu z garnka.
Zmniejszyć ciepło do umiarkowanie niskiego poziomu.
Dodać cebulę do garnka i gotować, mieszając, aż przezroczyste, o 5 protokół. Wymieszać w proszku chili, kakao, sos Tabasco, oregano, sól, pieprz, pomidory, i bulion. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.
Dodaj czarną fasolę i indyka do garnka. Dusić przez 5 minut. Wymieszać ze szpinakiem i boczkiem. Gotować, aż szpinak tylko zwiędnie, o 1 minutę.
Odmiany: zamiast zwykłego używaj wędzonego indyka. : Substytut 1 2/3 szklanki odsączone i wypłukane nerki, pinto, lub cannellini fasoli dla czarnej fasoli.
Rekomendacja wina: potrzebujesz pożądliwego czerwonego wina z dużą ilością pikanterii i owocowego smaku, aby stawić czoła tej potężnej zupie. To opisuje zinfandela do T, więc spróbuj tutaj.