Zupa Z Homara

Zupa Z Homara
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj zupy z homara. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 1,37 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 171 kalorii, 12g białka, oraz 7G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka wody, soli, liści laurowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką ocena 35%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Zupa Z Homara, Zupa Z Homara, oraz Zupa Z Homara.

Instrukcje

1
Gotuj homary, pokryte, w 3 galonach wody i 3/4 szklanki soli w 5-galonowym garnku przez 10 minut lub do momentu, gdy muszle będą jasnopomarańczowo-czerwone, a ogony zwinięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Zdjąć z patelni; ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Usuń mięso z muszli. Grubo posiekać mięso; przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
4
Połącz muszle homara, 8 szklanek wody i liści laurowych w stockpot. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę. Wywar homara przecedzić przez durszlak do dużej miski; wyrzucić muszle. Rezerwa 4 filiżanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado HomarówStado Homarów
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Boczek ugotować w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
6
Dodaj cebulę; podsmażyć 2 protokół. Wymieszać z papryką i kminkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
7
Dodaj zarezerwowane 4 szklanki bulionu i ziemniaka; doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 15 minut lub aż ziemniaki będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
8
Zdjąć z ognia. Wymieszać z mięsem homara, pół na pół, cukrem, 1/2 łyżeczki soli i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce 1 godzinę, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
9
Powrót patelni na małym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Dodać kukurydzę; gotować 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
11
W razie potrzeby udekorować szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to moje ulubione homary. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. William Fevre Chablis Montmains Premier Cru (pół butelki) z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
William Fevre Chablis Montmains Premier Cru (pół butelki)
William Fevre Chablis Montmains Premier Cru (pół butelki)
Wyjątkowy terroir Premier Cru Montmain z bardzo kamienistego terenu wytwarza wino o bardzo wyraźnych aromatach mineralnych, niezwykłej mocy i doskonałym potencjale starzenia. To wino pokazuje świetną strukturę o dobrej długości. Zarówno dostępne, jak i bardzo świeże, pokazuje fantastyczną koncentrację.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn