Zupa z dyni w miseczkach z dyni
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc dać Squash zupa w dyni miski spróbować. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 331 kalorii, 6G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, smażoną cebulę, prosciutto i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zupa Dyniowo-Żołędziowa, Zupa Z Dyni I Dyni, oraz Grillowana zupa z dyni i dyni.
Instrukcje
Zrób miski: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. użyj noża do parowania, aby wyciąć duże koło wokół łodygi każdej dyni (w razie potrzeby wykonaj cięcie zygzakiem).
Zdjąć pokrywkę i wyjąć nasiona i włókna.
Posypać wnętrze każdej z nich 1/2 łyżeczki cukru i soli.
Umieść dynie i pokrywki na blasze do pieczenia; piecz do miękkości, 20 do 35 minut, w zależności od ich wielkości.
Tymczasem zrobić zupę: roztopić masło w dużym rondlu na małym ogniu.
Dodać cebulę i 1 łyżeczkę soli. Liście tymianku włożyć do garnka, zwiększyć ogień do średniej i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka, około 5 minut.
Dodać squash i cukier i gotować, mieszając, aż szkliwione, 3 do 4 protokół.
Dodać 5 szklanek wody i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż squash jest tender, 15 do 20 protokół.
Pracując partiami, przelej zupę do blendera, pęknij pokrywkę, aby umożliwić ucieczkę pary i puree do uzyskania gładkości; wróć do rondla (lub puree bezpośrednio na patelni za pomocą blendera zanurzeniowego). W razie potrzeby wymieszać śmietanę. Doprawić solą i pieprzem, a na wierzchu wedle uznania.