Zupa Z Dyni Curry
Przepis Zupa z dyni Curry jest gotowy w około 20 minut i jest zdecydowanie spektakularny Wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 149 kalorii. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 762 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka masła, dyni, sosu sojowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Kilka osób naprawdę lubi tę zupę. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zupa Z Dyni Curry, Czerwona Zupa Dyniowa Curry, oraz Zupa Dyniowa Z Kurczaka Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Ułóż nasiona dyni w jednej warstwie na blasze do pieczenia. Tostujemy w rozgrzanym piekarniku przez około 10 minut lub aż nasiona zaczną brązowieć.
Masło rozpuścić w dużym garnku na średnim ogniu. Wymieszać z mąką i curry, aż będzie gładka. Gotować, mieszając, aż mieszanina zacznie bąbelkować. Stopniowo ubijaj bulion i gotuj, aż zgęstnieje. Wymieszać z dynią i pół na pół. Doprawić sosem sojowym, cukrem, solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zdjąć z ognia.
Dekoruj prażonymi pestkami dyni.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.