Zupa Z Czarnej Fasoli
Need a zupa bezglutenowa, bezmleczna i wegetariańska? Zupa z czarnej fasoli może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 154 kalorie, 10g białka, oraz 5G tłuszczu. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka fasoli, pasta pomidorowa, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 50 minut. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest solidne. Spróbuj Zupa Z Czarnej Soczewicy I Czarnej Fasoli, Zupa Z Czarnej Fasoli, oraz Zupa Z Czarnej Fasoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Fasolę posortować i umyć; wstawić do dużego holenderskiego piekarnika. Przykryć wodą do 2 cali powyżej fasoli; doprowadzić do wrzenia. Gotować 2 minuty; zdjąć z ognia. Przykryć i odstawić 1 godzinę.
Rozgrzać oliwę na patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek na patelnię; smażyć przez 3 protokół lub do miękkości.
Dodaj fasolę, 2 1/2 szklanki wody, oregano, czerwony pieprz, kminek, bulion, i chiles; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 1 1/2 godziny lub aż ziarna będą miękkie.
Połowę mieszanki fasoli umieścić w blenderze.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę.
Do miski wlać przecieraną zupę. Powtórz procedurę z pozostałą zupą. Wróć do pan. Wymieszać w koncentracie pomidorowym i soli; gotować 3 minuty lub do dokładnie ogrzanego. Chochla 1 1/4 szklanki zupy do każdej z 4 misek; top każdej porcji z około 1/3 szklanki posiekanych jaj.
Posypać każdą porcję posiekaną świeżą kolendrą, w razie potrzeby.