Zupa z cukinii z przyprawami Curry
Przepis Zupa z cukinii z przyprawami Curry jest gotowy w około 40 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 87 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 6 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę zupę. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, kolendrę, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Makrela z przyprawami curry, Curry wołowe z przyprawami Tostowymi, oraz Lahori Kurczak Curry z pełnymi przyprawami i ziemniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść wkładkę do parownika w rondlu i napełnij wodą tuż poniżej dna parownika. Doprowadzić wodę do wrzenia.
Dodaj cukinię, przykryć, i pary, aż lekko miękka, 5 do 6 protokół.
Rozgrzać masło w rondlu na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę w roztopionym maśle do miękkości i przezroczyste, 5 do 10 protokół.
Wymieszaj starty imbir, kminek, kolendrę, nasiona gorczycy, mielony cynamon, kurkumę, kardamon, pieprz cayenne, sól morską i czarny pieprz w małej misce.
Wymieszać mieszankę przypraw do cebuli aż do powlekania.
Wymieszać cukinię w mieszaninie cebuli; gotować i mieszać do ogrzania przez, 2 do 3 protokół.
Wlać bulion warzywny na mieszaninę cukinii; dobrze wymieszać. Dusić, aż warzywa będą miękkie, 8 do 10 protokół.
Wlać mieszaninę cukinii do blendera nie więcej niż do połowy pełnego. Przykryj i przytrzymaj pokrywę; pulsuj kilka razy przed wyjściem, aby zmiksować. Puree partiami do uzyskania gładkości.
Wlać zupę do 4 miseczki do serwowania; udekorować każdą miseczkę 1 łyżką kolendry i 1 laską cynamonu.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. The Winery of Good Hope Bush Vine Chenin Blanc z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Winiarnia Good Hope Bush Vine Chenin Blanc]()
Winiarnia Good Hope Bush Vine Chenin Blanc
Chenin jest niezwykle wszechstronnym winogronem, zdolnym do wytwarzania doskonałych win w wielu różnych odmianach, od późnych zbiorów po słomkowe wino do klasycznego wytrawnego Chenin, a nawet Méthode Champenoise. Ten przykład to cudownie żywy, intensywny, owocowy i pięknie wyważony wytrawny Chenin Blanc. Aromaty zielonych jabłek i białej brzoskwini zapraszają do soczystego, ale napiętego podniebienia. Głębia owoców jest tym, co wyróżnia to wino. Wykazuje dużą trwałość smaku i świeżości, która utrzymuje się na podniebieniu długo po tym, jak wino zniknie. Bardzo indywidualny charakter tego wina sprawia, że jest idealnym towarzyszem ciepłych letnich dni i długich, spokojnych wieczorów.