Zupa z ciecierzycy puree-Passato di Ceci

Zupa z ciecierzycy puree-Passato di Ceci
Zupa z ciecierzycy puree-Passato di Ceci to bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 842 kalorie. Na 2,83 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka płatków pieprzu, oliwa z oliwek, ciecierzyca, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać ciecierzycę, można śledzić to danie główne z Ciasteczka bez alergenów jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 godzin i 25 minut. Jest idealny do Jesień. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest dobre. Spróbuj Pasta & zupa z ciecierzycy (Pastan e ceci), Makaron & Zupa Ceci, oraz Zupa Grzybowa Puree dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zalać duży garnek z oliwą z oliwek, dodać pancetta i doprowadzić do średniego ciepła. Gdy pancetta zacznie być chrupiąca, dodaj cebulę, seler, marchew, 3 ząbki czosnku, szczyptę zmiażdżonej czerwonej papryki i lekko dopraw solą. Pocić warzywa przez 6 do 7 minut lub aż staną się bardzo aromatyczne i zacząć zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Odcedzić wodę z namoczonej ciecierzycy, spłukać i dodać do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Dodaj wywar z kurczaka, wiązkę tymianku, liście laurowe i 1 litr wody. Doprowadzić płyn do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ciecierzyca są bardzo miękkie i rozpada się, o 1 1/2 do 2 godzin. Wyłączyć ogień, doprawić wodę solą i odstawić na 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
4
Napełnij patelnię oliwą z oliwek, aż będzie około 1/2 cala głębokości, a pozostałe 3 ząbki czosnku, liście rozmarynu i szczypta zmiażdżonej czerwonej papryki i doprowadzić go do średniego ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Usuń czosnek, gdy będzie złoty; wypełnił swoje przeznaczenie czosnkowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
6
Dodać kostki chleba i gotować, aż zaczną się chrupiące i złote. (Wchłoną dużo oleju. Dlatego smakują dobrze!) Doprawić solą i wyjąć grzanki z oleju do miski, zachowując olej rozmarynowy. MMMMM!
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzankiGrzanki
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Do zupy dodać wlewany olej. Zupę Puree w robocie kuchennym, blenderze lub dobrym staroświeckim młynie spożywczym. Popraw konsystencję i przyprawy, jeśli to konieczne. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, ugotuj ją trochę więcej, aby ją zmniejszyć, lub rozcieńcz, dodając więcej bulionu lub wody. Smak, aby mieć pewność, że przyprawa jest idealna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej W InfuzjiOlej W Infuzji
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Wrzucić zupę do miseczek, ułożyć grzanki i dopełnić dużą mżawką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
GrzankiGrzanki
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla
9
Do zobaczenia!
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W14 hrs, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn