Zupa warzywna z wołowiną i jęczmieniem
Jeśli masz około 7 godzin i 45 minut do spędzenia w kuchni, zupa warzywna z jęczmieniem i wołowiną może być niesamowitym przepisem bez nabiału do wypróbowania. Ten przepis jest dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 363 kalorie , 26 g białka i 9 g tłuszczu . Za 1,27 dolara za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga kukurydzy, ziemniaków, wody i pomidorów w puszce. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i sycący. Jest idealny na zimę . Dobrze sprawdza się jako danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 71% . Ta ocena jest całkiem dobra. Zupa wołowa z jęczmieniem w wolnowarze ,kurczak z orzeszkami piniowymi i warzywami z jęczmieniem perłowym i zupa grzybowa z jęczmieniem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym, zamykanym worku plastikowym wymieszaj sól, cebulę w proszku i czosnek w proszku.
Dodaj wołowinę i wymieszaj, aby pokryć. Na dużej patelni zrumień wołowinę na oleju, aż mięso nie będzie już różowe; odcedź.
Przełożyć do wolnowaru o pojemności 5 lub 6 qt.
Dodaj wodę, ziemniaki, marchewki, seler, cebulę i bulion. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 5-6 godzin lub do momentu, aż mięso i warzywa będą prawie miękkie.
Dodaj kukurydzę, pomidory, groszek, sok pomidorowy, jęczmień, sól i pieprz; przykryj i gotuj przez kolejne 2 godziny lub do momentu, aż jęczmień będzie miękki.