Zupa Tortilla

Zupa Tortilla
Zupa Tortilla to bezglutenowe danie główne. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 552 kalorie. Ten przepis służy 4. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 2965 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz kurczaka, grubą sól, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej z pestek winogron, można podążać za tym daniem głównym z Truskawkowa Kruszonka jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Zupa tortilla pieczona na ogniu z paskami tortilli Ancho, Zupa Tortilla, oraz Zupa Tortilla dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
1 Jeśli zaczynasz od nieco starych, wysuszonych tortilli, świetnie. Jeśli nie, a zaczynasz od stosunkowo świeżych tortilli, umieść je na blasze do pieczenia i włóż do piekarnika w temperaturze 93° przez 10-15 minut, aby je trochę wysuszyć. Najlepiej zacząć od tortilli, które nie mają w sobie dużo wilgoci.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Przekrój tortille na pół, a następnie pokrój połówki na paski o szerokości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
3
Rozgrzać olej na średnim ogniu w garnku 3-quart. Pracę w trzech partiach, smażyć paski tortilla na oleju, aż lekko rumiane i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paski TortillaPaski Tortilla
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Wyjmij paski tortilla z patelni i odcedzaj na wyłożonej papierowym ręcznikiem talerzu.2
Składniki, których będziesz potrzebować
Paski TortillaPaski Tortilla
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodać posiekaną cebulę na patelnię, gotować 2 minuty, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodać posiekane chile i gotować przez 2-3 protokół więcej, aż cebula i chiles zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
7
Dodać czosnek i gotować przez 30 sekund więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
8
Dodać bulion, pomidory i sól. Zwiększyć ogień do wysokiej, podgrzewać, aż zupa zacznie się gotować, następnie zmniejszyć ogień do niskiego dusić, przykryć i dusić przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
9
Dodać rozdrobnionego kurczaka i gotować do ogrzania przez.3 podawać, pit, obrać, i pokroić awokado na 1-calowe kawałki. Połowę pasków tortilli podzielić na 4 pojedyncze miski; chochlę w zupie. Top z awokado i serem; dekorować pozostałe paski tortilla i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojemnik Na Posiekaną CebulęPojemnik Na Posiekaną Cebulę
Paski TortillaPaski Tortilla
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
10
Podawać z limonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn