Zupa Tortilla
Zupa Tortilla może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 462 kalorie. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, ser Monterey jack, kurczaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć limonkę, możesz podążać tym daniem głównym z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zupa tortilla pieczona na ogniu z paskami tortilli Ancho, Zupa Tortilla, oraz Zupa Tortilla.
Instrukcje
Tortille przeciąć na pół; połówki pokroić w paski 1/4 cala. W rondlu 3-quart rozgrzać olej na średnim ogniu. Smażyć paski w oleju, 1/3 na raz, aż będą jasnobrązowe i chrupiące.
Zdjąć z patelni; osuszyć na ręcznikach papierowych.
Rozgrzać olej pozostający w rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę; gotować 2 minuty, często mieszając.
Dodać czosnek i chile; gotować 2 do 3 protokół, często mieszając, aż warzywa będą chrupiące-miękkie. Wymieszać bulion, pomidory i sól.
Podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować 15 minut.
Dodać kurczaka; podgrzać do gorąca.
Podawać, obrać i zalać awokado.
Pokroić w 1-calowe plastry. Połowę pasków tortilli podziel na 4 pojedyncze miseczki do serwowania. Chochla w zupie. Top z awokado i serem; dekorować pozostałe paski tortilla i kolendry.