Zupa szpinakowa z chrzanem Granite
Zupa szpinakowa z chrzanem Granité może być właśnie zupą, której szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,31 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 275 kalorii, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz chrzan granité, liście laurowe, ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest dobre. Spróbuj Maple Citrus Granit, Sałatka Ze Szpinakiem Chrzanowym, oraz Sałatka z homara z granitu Bloody Mary dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu połącz wywar z mlekiem, tymiankiem i liśćmi laurowymi. Przykryć i doprowadzić do gotować na małym ogniu.
W dużym rondlu podgrzej olej roślinny.
Dodać ziemniaki i pory i lekko doprawić solą. Przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż warzywa zmiękną, o 7 protokół.
Wlać mieszaninę bulionu na ziemniaki i pory, przykryć i dusić na umiarkowanie małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, o 15 protokół. Odrzuć tymianek i liście laurowe.
Doprowadzić zupę do wrzenia.
Dodaj szpinak i więdną na umiarkowanie wysokim ogniu, 1 minuta. Pracując partiami, puree zupę w blenderze. Odstawić zupę do rondla i doprawić solą i pieprzem.
Dodaj zupę do miski. Na każdy tost wymieszaj zaokrągloną łyżkę granitu chrzanowego. Tosty ułożyć w zupie i od razu podawać.