Zupa Szpinakowa Curry
Curry szpinak zupa może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 5 i kosztuje $2.82 za porcję. Jedna porcja zawiera 124 kalorie, 16G białka, oraz 4G tłuszczu. Jeśli masz rosół z kurczaka, śmietanę, szpinak i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest dobre. Spróbuj Zupa z czerwonej soczewicy curry i szpinaku, Zupa Szpinakowo-Ziemniaczana Curry, oraz Zupa ziemniaczano-szpinakowa z cebulowym Salsanem i mielonym jogurtem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do około 2 szklanek bulionu z kurczaka dodać mrożony szpinak i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, rozbijając szpinak podczas rozmrażania. Mieszamy w blenderze, aż będzie gładka, porcja na raz, a następnie wracamy do patelni i dodajemy pozostały bulion. Przyprawiamy zupę do smaku curry (zaczynaj od 1 łyżeczki) i gotujemy na dużym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj łuskane gotowane małe krewetki.
Zupę podawać w miseczkach i dodać śmietanę do smaku.