Zupa szparagowa pieczona z ziołami wiosennymi Gremolata

Zupa szparagowa pieczona z wiosennym ziołem Gremolata może być właśnie zupą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 175 kalorii, 11g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 3,41 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli, pory, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kotlety z kurczaka smażone ze szparagami, dymką i natką pietruszki-estragon Gremolata, Krem zupa szparagowa z czosnkiem-pieczone warzywa wiosenne, oraz Schab pieczony ziołowo z Gremolatą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Połączyć szparagi, por, i olej w bardzo dużej misce; wrzucić do blend. Podzielić między 2 duże obramowane blachy do pieczenia.
Posypać solą i pieprzem. Warzywa pieczone, aż kawałki szparagów będą miękkie, a pory złociste, mieszając od czasu do czasu, około 45 minut; ostudzić na prześcieradłach.
Łyżka 1/3 warzyw do blendera; dodać 2 szklanki bulionu. Zmiksować na gładką masę.
Przełożyć do dużego garnka. Powtórz jeszcze 2 razy, używając połowy pozostałych warzyw i 2 szklanek bulionu dla każdej partii. Ciepła zupa na średnim ogniu, przerzedzenie z więcej bulionu o 1/2 garści, w razie potrzeby. Doprawić solą i pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Lekko schłodzić. Cover; chill. Przewiń przed kontynuowaniem.
Wymieszaj pietruszkę, skórkę cytryny, estragon i czosnek w małej misce na gremolatę.
Posypać gremolatą i podawać.