Zupa szparagowa II
Zupa szparagowa II może być właśnie zupą, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 149 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 9 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, sól, ryż i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zupa Szparagowa Z Chrupiącymi Roladkami Szparagowymi, Zupa szparagowa, cytrynowa i Orzo, oraz Zupa Szparagowa.
Instrukcje
W dużym garnku połączyć wodę lub wywar, końce szparagów i oddzielone zielenie porów.
Podgrzać na małym ogniu i pozostawić na wolnym ogniu podczas przygotowywania reszty składników.
Na średniej patelni saute rozgrzać masło i olej.
Dodać "białka" pora, cebulę i ryż i gotować, aż cebula zacznie kolor (o 8 protokół).
Dodaj 1 filiżankę ciepłego wywaru i gotować 10 więcej minut.
Odcedzić wywar ze szparagów i końcówek porów i wrócić do garnka.
Dodaj zawartość patelni saute do odcedzonego wywaru wraz ze szparagami i częściowo przykryj garnek. Gotować jeszcze 12 minut.
Przełożyć zupę do robota kuchennego i puree. Odcedź to z powrotem do pojemnika. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. W międzyczasie wrzucić końcówki szparagów do wrzącej osolonej wody i gotować do miękkości (około 4 minut).
Podawać zupę z kilkoma końcówkami szparagów na górze do dekoracji.