Zupa Squash z chili Purée
Zupa Squash z chili Purée jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 186 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu. Sprawdza się jako niedroga zupa dla Super Bowl. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka soli i pieprzu, odtłuszczony bulion z kurczaka, chili w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Niewiele osób lubiło to Amerykańskie danie. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Zupa z puree z dyni, Zupa z dyni z pieczonym Purée z czerwonej papryki, oraz Puree Crecy (Puree z zupy marchewkowej) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spłucz squasha. Dużym, ciężkim nożem, przeciąć na pół wzdłuż, używając młotka lub młotka delikatnie, jeśli to konieczne, aby przebić nóż przez squash. Wyjąć i wyrzucić nasiona.
Powierzchnie wyciąć szczotką oliwą z oliwek. Zestaw squash cut side down w 10-przez 15-calowy patelni do pieczenia.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 375, aż squash będzie miękki po naciśnięciu, 45 do 60 minut. Rezerwuj soki z patelni. Miąższ czerpać ze skórek (należy mieć około 5 filiżanek) i usuwać skórki.
W międzyczasie przycinają i odrzucają końcówki korzeniowe i twarde ciemnozielone wierzchołki z pora.
Pory przeciąć na pół wzdłuż i dokładnie spłukać pod zimną bieżącą wodą, przerzucając warstwy, aby uwolnić ziarno. Posiekaj pory.
W patelni 5-do 6-quart na średnim ogniu, wymieszać pory, czosnek i imbir na maśle, aż pory zaczną brązowieć, 6 do 7 minut.
Dodaj kolendrę, squash, reserved soki patelni i 5 szklanek bulionu. Z masherem ziemniaczanym, mash squash. (Zupa będzie gruba; dla gładszej konsystencji, wlać go do dużej miski, następnie czysty w blenderze, porcja na raz, i wrócić do patelni.) Cienkie z 1 do 4 więcej filiżanek bulionu, w razie potrzeby.
Przykryć i podgrzać zupę do gotowania na parze.
Dodać sól i pieprz do smaku. Chochla do misek i udekorować odrobiną kwaśnej śmietany i łyżeczką lub dwoma chili pure (lub posypką chili w proszku).