Zupa serowa brokułowo-kalafiorowa
Zupa serowa brokuły-kalafiorowa to przystawka dla 22 osób. Za 59 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka, 8 g tłuszczu i łącznie 136 kalorii. Jest idealna na jesień. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Jeśli macie pod ręką tymianek, ziemniaki, seler i kilka innych składników, możecie to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik łyżką wynoszący 31%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Zupa serowa kalafiorowa z brokułami, Zupa serowa brokułowo-kalafiorowa i Kremowa zupa kalafiorowa z brokułami i serem pleśniowym.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku połącz pierwsze pięć składników. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez około 20 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Dodaj brokuły i kalafior; gotować na średnim ogniu przez 10 minut.
Wymieszaj zupę, ser, tymianek i pieprz; gotować na wolnym ogniu przez 20 minut lub do momentu zagotowania, od czasu do czasu mieszając.