Zupa Pomidorowa Sidekick
Zupa pomidorowa Sidekick to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie zupa. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 104 kalorie, 2G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 7. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz śródziemnomorskie liście laurowe, pomidory, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj zupa pomidorowa, jak zrobić zupę pomidorową / restaurant style, Pikantna zupa pomidorowa z parmezanem i suszonymi na słońcu bułeczkami pomidorowymi, oraz Zupa pomidorowa z flakami i kiełbasą (znana również jako zupa z odzysku) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać duży garnek na średnim ogniu.
Wlać olej, następnie dodać cebulę, marchew, czosnek, 1 łyżeczkę. sól, płatki czerwonej papryki i liście laurowe. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną i cebula będzie przezroczysta, 6 do 8 minut. "Ważne jest, aby gotować cebulę przed dodaniem płynu . W przeciwnym razie nie stopią się w gotującym się garnku; pozostaną włókniste" - radzi Smith.
Dodaj pomidory, zgniatając je rękami, plus ich sok i 2 puszki wody. "Całe pomidory w puszkach są zwykle wyższej jakości niż posiekane", mówi Conley. "Ale posiekane są w porządku w szczypcie."Dodaj zupę na wolnym ogniu i dodaj połowę oregano. Zmniejsz ciepło do bardzo niskiego i gotuj na wolnym ogniu, częściowo przykryte, 2 godziny. Około 20 minut przed zupą, dodać pozostałe 1/2 łyżeczki. sól i pozostałe oregano.
Usuń liście laurowe i zmiksuj zupę na gładką masę.
Dodaj trochę wody, jeśli zupa wygląda grubo, i przecedzić, jeśli chcesz, aby była jedwabiście gładka.
Podawać zupę z crme frache i szczypiorkiem.