Zupa Miso z Tofu

Zupa Miso z Tofu
Zupa Miso z Tofu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 5 i kosztuje $5.4 za porcję. Jedna porcja zawiera 97 kalorii, 13g białka, oraz 2G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać zielona cebula Topy, grzyby shiitake, kawałek kombu, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest idealny do Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Trzy-zupa z grzybami i tofu Miso, Zupa Tofu i Wakame Miso, oraz Zupa Miso z tofu i Enoki.

Instrukcje

1
Płatki bonito ułożyć na podwójnej warstwie gazowej. Zebrać krawędzie gazę razem; związać bezpiecznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki BonitoPłatki Bonito
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
2
Usunąć i wyrzucić łodygi z grzybów; cienko pokroić czapki grzybowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
3
Połącz 4 szklanki wody i kombu w średnim rondlu; doprowadzić prawie do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KombuKombu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Usuń z ognia; dodaj worek z gazą do wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
5
Odstawić 5 minut.
6
Wyjąć i wyrzucić worek kombu i gazę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KombuKombu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
7
Połączyć miso i 3 łyżki bulionu zupy w małej misce; mieszać trzepaczką, aż miso się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
MisoMiso
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Dodać grzyby i tofu do zupy; gotować na małym ogniu 3 minut lub aż tofu jest ciepłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
9
Wyjąć z ognia; wymieszać mieszaninę miso i zieloną cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
MisoMiso
10
Odstawić 1 minutę.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia7
Magazyn