Zupa Miso z Tofu

Zupa Miso z Tofu
Zupa Miso z Tofu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 5 i kosztuje $5.4 za porcję. Jedna porcja zawiera 97 kalorii, 13g białka, oraz 2G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać zielona cebula Topy, grzyby shiitake, kawałek kombu, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest idealny do Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Trzy-zupa z grzybami i tofu Miso, Zupa Tofu i Wakame Miso, oraz Zupa Miso z tofu i Enoki.

Instrukcje

1
Płatki bonito ułożyć na podwójnej warstwie gazowej. Zebrać krawędzie gazę razem; związać bezpiecznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki BonitoPłatki Bonito
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
2
Usunąć i wyrzucić łodygi z grzybów; cienko pokroić czapki grzybowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
3
Połącz 4 szklanki wody i kombu w średnim rondlu; doprowadzić prawie do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KombuKombu
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Usuń z ognia; dodaj worek z gazą do wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
5
Odstawić 5 minut.
6
Wyjąć i wyrzucić worek kombu i gazę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KombuKombu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
7
Połączyć miso i 3 łyżki bulionu zupy w małej misce; mieszać trzepaczką, aż miso się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
MisoMiso
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Dodać grzyby i tofu do zupy; gotować na małym ogniu 3 minut lub aż tofu jest ciepłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
9
Wyjąć z ognia; wymieszać mieszaninę miso i zieloną cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
MisoMiso
10
Odstawić 1 minutę.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia7
Magazyn