Zupa marchewkowo-Tymiankowa ze śmietaną

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj zupy marchewkowo-tymiankowej ze śmietaną. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 251 kalorii, 8G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz kawałki marchwi, bulion z kurczaka, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa marchewkowo-Tymiankowa ze śmietaną, Zupa marchewkowa z kurczakiem i tymiankiem, oraz Zupa marchewkowa z tymiankiem i koprem włoskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Marchew, wywar i tymianek połączyć w garnku. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 45 minut do 1 godziny.
Wyjąć z ognia i przenieść zupę w dwóch partiach do blendera (lub można użyć blendera zanurzeniowego). Zupę całkowicie przecedzić, a następnie wymieszać z miodem i śmietaną. Smak, a następnie dodać sól i pieprz w razie potrzeby. Użyj trochę ciepłego bulionu, jeśli zupa wymaga przerzedzenia.
Podawać na ciepło z kilkoma liśćmi tymianku na wierzchu.
Zamrażanie: pozostawić zupę do ostygnięcia, kadzi do pojemników kwarcowych lub kufli z pokrywkami i umieścić w zamrażarce.
Umieść pojemnik na zupę w lodówce na 24 godziny, aby powoli rozmrozić, lub umieść go w misce z chłodną wodą na 45 minut do 1 godziny.
Podgrzej rozmrożoną zupę na patelni z sosem na średnim ogniu, aż do ogrzania, około 15 minut.