Zupa marchewkowo-Tymiankowa ze śmietaną

Zupa marchewkowo-Tymiankowa ze śmietaną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj zupy marchewkowo-tymiankowej ze śmietaną. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 251 kalorii, 8G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz kawałki marchwi, bulion z kurczaka, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa marchewkowo-Tymiankowa ze śmietaną, Zupa marchewkowa z kurczakiem i tymiankiem, oraz Zupa marchewkowa z tymiankiem i koprem włoskim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Marchew, wywar i tymianek połączyć w garnku. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 45 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Wyjąć z ognia i przenieść zupę w dwóch partiach do blendera (lub można użyć blendera zanurzeniowego). Zupę całkowicie przecedzić, a następnie wymieszać z miodem i śmietaną. Smak, a następnie dodać sól i pieprz w razie potrzeby. Użyj trochę ciepłego bulionu, jeśli zupa wymaga przerzedzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Podawać na ciepło z kilkoma liśćmi tymianku na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
5
Zamrażanie: pozostawić zupę do ostygnięcia, kadzi do pojemników kwarcowych lub kufli z pokrywkami i umieścić w zamrażarce.
Składniki, których będziesz potrzebować
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
1
Umieść pojemnik na zupę w lodówce na 24 godziny, aby powoli rozmrozić, lub umieść go w misce z chłodną wodą na 45 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Podgrzej rozmrożoną zupę na patelni z sosem na średnim ogniu, aż do ogrzania, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia19
Magazyn