Zupa Kukurydziana W Stylu Cajun
Zupa kukurydziana w stylu Cajun wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 202 kalorie, 10g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Dobrze sprawdza się jako niedroga zupa. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz ziarna kukurydzy, pastę pomidorową, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zupa Kukurydziana Cajun, Pikantna kiełbasa Cajun i zupa kukurydziana, oraz Zupa krabowo-kukurydziana po japońsku dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku na dużym ogniu połącz wodę, pastę pomidorową, sól, mielony czarny pieprz, pieprz cayenne, zieloną paprykę, czerwoną paprykę i kukurydzę. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio niskiego i pozostawić na wolnym ogniu przez 35 minut.
W dużym rondlu na średnim ogniu, połączyć olej, cebula i czosnek i saute przez 3 do 5 protokół.
Dodaj do gotującej się zupy. W tym samym rondlu na średnim ogniu, podsmażyć mieloną wołowinę przez 10 minut lub aż dobrze rumiane, i dodać do zupy. Dobrze wymieszać i dusić jeszcze 10 minut.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje dla Cajun. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Torres Pazo das Bruxas Albarino z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Torres Pazo das Bruxas Albarino
Jaskrawożółty z zielonkawym brzegiem. Intensywnie aromatyczny z białymi nutami kwiatowymi, cytrusowymi i białymi brzoskwiniami. Dostępne, słodkie i hedonistyczne po wejściu. Wyróżnia się czystą kwasowością, która przenosi się na środek. Długie i trwałe na finiszu.Doskonały aperitif. Dobre z surowymi, gotowanymi lub grillowanymi owocami morza. Idealnie komponuje się z łagodnymi, białymi rybami. Jego żywe podniebienie zapewnia idealną równowagę z miękkimi kozimi serami.