Zupa-krem z szynki i szparagów
Zupa kremowa z szynką i szparagami wymaga około 30 minut od początku do końca. Za 2,45 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja zawiera 394 kalorie , 21 g białka i 26 g tłuszczu . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką sól i pieprz, parmezan, pietruszkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Dzięki temu przepisowi jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 53% . Kremowa zupa ze szparagami i szynką , kremowa zupa ze szparagów i kremowa zupa ze szparagów są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść szparagi w dużym rondlu z wystarczającą ilością wody, aby je przykryć; gotować, aż będzie chrupiąca.
W dużym, ciężkim rondlu podsmaż marchewkę na maśle przez 3-5 minut; dodaj cebulę i smaż 2 minuty dłużej lub do miękkości. Wymieszaj mąkę; stopniowo dodawać mleko. Doprowadzić do wrzenia; zagotować i mieszać przez 2 minuty.
Dodać bulion, szynkę, pieczarki i zarezerwowane szparagi. Zredukować ciepło; dodać śmietanę.
Podgrzać, ale nie gotować.
W razie potrzeby udekoruj parmezanem i natką pietruszki.