Zupa Krem Z Kapusty
Zupa-krem z kapusty wymaga około 40 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 29 g białka , 19 g tłuszczu i łącznie 350 kalorii . Ten przepis służy 10 osobom. Za 2,06 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przygotowało 8 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Jest idealna na jesień . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką szynkę, tymianek, marchewkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżką wynoszący 61% . Podobne przepisy to Krem z kapusty rozjaśnionej! , Krem z kiełbasy, ziemniaków i kapusty a la zuppa Toscana i Krem z kapusty chrzanowej .
Instrukcje
W dużym holenderskim piekarniku połącz bulion, seler, kapustę, cebulę i marchewkę; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie.
W międzyczasie w małym rondlu roztapiamy masło. Mieszaj mąkę, sól i pieprz, aż się połączą.
Połącz śmietanę i mleko; stopniowo dodawać do masy mącznej. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje. Stopniowo wmieszać do mieszanki warzywnej.
Dodać szynkę i tymianek i podgrzać.