Zupa krabowo-kukurydziana
Zupa z kraba i słodkiej kukurydzy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.48 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 133 kalorie. Jest idealny do Jesień. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mięso krabowe, olej roślinny, wywar rybny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Z łyżeczką wynik 34%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Zupa kukurydziana z krabem, Zupa Z Kraba I Słodkiej Kukurydzy, oraz Letnia Zupa Kukurydziana Z Krabem.
Instrukcje
Rozgrzać olej w rondlu na średnim ogniu.
Dodać kukurydzę i smażyć przez około 30 sekund.
Wlać wywar rybny, doprawić solą i pieprzem. Dusić na średnim ogniu przez kilka minut.
Skropić jajko, powoli mieszając zupę, tworząc biały wir.
Aby podać, podzielić mięso krabowe na 4 miski, i kadzi gorącą zupę na nim.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.