Zupa Kasztanowa
Zupa Kasztanowa może być tylko zupą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 224 kalorie. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.38 za porcję. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz mąkę, mieloną gałkę muszkatołową, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 20%. Podobne przepisy to Zupa Kasztanowa, Zupa Kasztanowa, oraz Zupa Kasztanowa.
Instrukcje
Usuń korzeń, twarde zewnętrzne liście i wierzchołki z poru, pozostawiając 2 cale ciemnych liści.
Pokroić na ćwiartki wzdłuż. Cienko pokroić por, dobrze spłukać i osuszyć.
1 łyżkę masła rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj por, jabłka, seler, i cebula; smażyć 5 protokół.
Dodaj liść laurowy i następne 3 składniki; smażyć 8 do 12 minut lub aż jabłka i warzywa będą miękkie.
Wymieszać bulion z kurczaka i kasztany. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować 1 godzinę lub aż kasztany będą miękkie. Wymieszać ze śmietaną. Odrzuć liść laurowy.
Mieszankę porów przetwarzać partiami, w robocie kuchennym lub blenderze, aż będzie gładka. Powrót mieszaniny do rondla.
Roztopić pozostałe 2 łyżki masła na małej patelni. Wymieszać z mąką, aż będzie gładka; gotować, ciągle mieszając, 2 do 3 minut.
Dodać mieszaninę mąki do puree mieszaniny. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 3 do 5 minut lub aż zgęstnieje.
Podawać na ciepło. Top z kwaśną śmietaną i startą świeżą gałką muszkatołową, w razie potrzeby.