Zupa kalafiorowa ze szczypiorkiem i żytnim Crostini

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupę, więc spróbuj zupy kalafiorowej z oliwą ze szczypiorku i żytnim Crostini. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 474 kalorie, 6G białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś oliwę z oliwek, cebulę, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zupa kalafiorowa z oliwą ze szczypiorku i pikantnym pieczywem czosnkowym, Kremowa zupa kalafiorowa z chrupiącymi kaparami i oliwą ze szczypiorku, oraz Crostini ogórkowe z czosnkiem i szczypiorkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W szklance wstawić filtr do kawy; odstawić na bok. Blanszować szczypiorek przez10 sekund w średnim rondlu gotowanymsolona woda.
Przenieś do średniej wody lodowej bowlof do ostygnięcia. Szczypiorek wycisnąć do sucha, grubo posiekać i włożyć do blendera.
Dodać 3/4 szklanki oleju; przecier do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wlać przez filtr do kawy; odstawić na 3 godziny w temperaturze pokojowej lub na noc w lodówce (nie naciskać na ciała stałe). Czy do przodu: może być 1 tydzień do przodu. Cover; chill. Doprowadzić temperaturę toroom przed użyciem.
Rozgrzej piekarnik do 204°. Linia rimmedbaking arkusz z pergaminem.
Brushbread plastry (lub wrzucić kostki chleba) Z1 łyżka oliwy z oliwek; wrzucić gałązki rozmarynu.
Przenieść do przygotowanego arkusza; piec do chrupkości, o 12 protokół.
Niech ostygnie całkowicie.Wyrzucić gałązki rozmarynu. DO AHEAD: Canbe wykonane 1 dzień do przodu. Przechowywać hermetyczne w roomtemperature.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Włożyć pełnoziarnistą główkę do dużego naczynia do pieczenia, posmarować 4 łyżkami masła i doprawić solą.
Dodaj 1/2 szklanki wody do naczynia.
Piec nieosłonięty, tenting z folią, jeśli kalafior zaczyna rosnąć, aż nóż włożony do coremeets bez oporu, około 1 1/2 godziny.
Wyjąć kalafior z piekarnika; ostudzić.Grubo posiekać i odstawić.
Roztopić 2 łyżki masła w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę; gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka i półprzezroczysta, około 15 minut.
Dodaccauliflower i 4 szklanki wody. Gotować na wolnym ogniu, aż kwiat jest bardzo miękki, około 10 minut.
Lekko ostudzić. Pracując partiami, puréw blenderze, aż będzie bardzo gładka. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Cover; chill.
Powrót zupy do garnka i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, dodając więcej wody, jeśli jest zbyt gęsty. Sezonowo z solą.
Wyjąć z ognia i ubijać barwienie 6 łyżek masła i śmietany.
Servewarm w płytkich miseczkach. Reszta crostini jedenedge z każdej miski lub roztrzepać grzanki nad; skropić szczypiorkiem oleju.
Połącz tę zupę z pikantną białą jak
Elk Cove Willamette Valley 2009pinot Gris (19 dolarów).