Zupa jarzynowa z klopsikami
Zupa jarzynowa z klopsikami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 288 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.57 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, sól, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa Z Warzyw Korzeniowych, Zupa Z Warzyw Korzeniowych, oraz Pikantna Zupa Z Warzyw Korzeniowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozpuścić w średnim garnku na średnim ogniu.
Dodać cebulę i 1/2 łyżeczki. sól. Gotować, mieszając, do miękkości, o 2 protokół.
Dodaj rzep, pasternak, bulion i 1 szklankę wody. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie, 10 do 15 protokół.
Tymczasem, połączyć wieprzowinę, 1 łyżka. szczypiorek, pietruszka, ser, 1/2 łyżeczki. sól i 1/4 łyżeczki. pieprz w małej misce.
Delikatnie wymieszać, aby połączyć. Formować na 36 kulek, około 1 łyżeczki. każdy, i odłożyć na bok.
Mieszamy zupę w blenderze, aż będzie gładka (w razie potrzeby partiami). Wróć do garnka i utrzymuj ciepło na małym ogniu.
W szerokiej, płytkiej patelni, przynieś co najmniej 2 w. wody do wrzenia i dodać pozostałą 1 łyżeczkę. sól.
Dodać klopsiki i gotować, aż wypłyną na powierzchnię i są gotowane przez (test jeden dla pewności), o 4 protokół.
Przełożyć na ciepły talerz łyżką szczelinową.
Zupę podzielić na 6 miseczek. Każdą miseczkę wymieszać z 6 klopsikami i posypać dodatkowym szczypiorkiem i pieprzem.