Zupa jarzynowa mamy Teresy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc dać mama Teresa zupa jarzynowa spróbować. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 150 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę z płaskim liściem, gruboziarnistą szarą sól morską, pomidory śliwkowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Mama serowa zupa jarzynowa, Rosół mamy, oraz Rosół mamy.
Instrukcje
Pokrój płytkie X na dnie każdego pomidora ostrym nożem do parkowania i blanszuj pomidory w 2-do 3-kwartowym rondlu z wrzącą wodą 20 sekund.
Pomidory przełożyć łyżką szczelinową na deskę do krojenia i, gdy są wystarczająco chłodne, obrać, zaczynając od punktowanego końca, nożem, następnie posiekać i posiekać.
Rozgrzać olej w ciężkim garnku 4-quart na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie do palenia.
Dodać cebulę i pomidory, następnie zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, 4 do 5 minut.
Tymczasem ziemniaki obrać i pokroić w 1/4-calową kostkę.
Dodać ziemniaki do mieszanki cebuli wraz z cukinią i selerem i gotować, mieszając od czasu do czasu, 5 protokół.
Dodać wodę, zioła, sól morską i pieprz i doprowadzić do wrzenia, odkryte. Zmniejszyć ogień i dusić, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa są bardzo miękkie, 30 do 35 protokół.
Jajko i ser ubić w misce, aż dobrze się połączą, następnie dodać do zupy w strumieniu, mieszając. Podzielić na 4 miseczki i podawać z oliwą z oliwek i serem.