Zupa jabłkowo-Kasztanowa z grzankami z pietruszki

Zupa jabłkowo-Kasztanowa z grzankami z pietruszki
Zupa jabłkowo-Kasztanowa z grzankami z pietruszki może być właśnie zupą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 89 kalorii, 0g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje 54 centów za porcję. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sok jabłkowy, seler, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Zupa Kasztanowa z grzankami z szałwii na zakwasie, Zupa Kasztanowa Ze Smażoną Pietruszką, oraz Zupa Z Korzenia Kasztana I Selera Z Grzankami Z Szałwii I Boczkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło rozpuścić w dużym garnku na średnim ogniu. Gdy pieni się, dodać oliwę z oliwek, szalotki, i seler i gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 5 protokół. Dobrze doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
SelerSeler
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać jabłka i szałwię, doprawić dodatkiem soli i pieprzu i gotować, mieszając rzadko, aż jabłka będą miękkie, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
3
Dodać kasztany, bulion, wodę i sok jabłkowy i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż jabłka i seler będą miękkie, o 15 protokół.Używając blendera, zupa purée w partiach. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Sok JabłkowySok Jabłkowy
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
SelerSeler
BulionBulion
WodaWoda
SólSól
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Podawać przyozdobione grzankami.Parowanie napojów: Eric Bordelet Sidre Doux, Francja. Ten musujący cydr jabłkowy z Normandii jest technicznie Nieprzyzwoity, ale smakuje dość wytrawnie, a poziom słodyczy będzie idealny do zupy. Rzeczywiście, cydr ma trochę orzechowości, aby dotknąć kasztanów i wystarczająco kwaśny zip, aby wspaniale bawić się z grzankami. Ponadto nasycenie dwutlenkiem węgla będzie przyjemnym kontrastem teksturowym do kremowej zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
ZupaZupa
GrzankiGrzanki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn