Zupa jabłkowo-Kasztanowa z grzankami z pietruszki
Zupa jabłkowo-Kasztanowa z grzankami z pietruszki może być właśnie zupą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 89 kalorii, 0g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje 54 centów za porcję. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sok jabłkowy, seler, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Zupa Kasztanowa z grzankami z szałwii na zakwasie, Zupa Kasztanowa Ze Smażoną Pietruszką, oraz Zupa Z Korzenia Kasztana I Selera Z Grzankami Z Szałwii I Boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozpuścić w dużym garnku na średnim ogniu. Gdy pieni się, dodać oliwę z oliwek, szalotki, i seler i gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 5 protokół. Dobrze doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Dodać jabłka i szałwię, doprawić dodatkiem soli i pieprzu i gotować, mieszając rzadko, aż jabłka będą miękkie, około 10 minut.
Dodać kasztany, bulion, wodę i sok jabłkowy i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż jabłka i seler będą miękkie, o 15 protokół.Używając blendera, zupa purée w partiach. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Podawać przyozdobione grzankami.Parowanie napojów: Eric Bordelet Sidre Doux, Francja. Ten musujący cydr jabłkowy z Normandii jest technicznie Nieprzyzwoity, ale smakuje dość wytrawnie, a poziom słodyczy będzie idealny do zupy. Rzeczywiście, cydr ma trochę orzechowości, aby dotknąć kasztanów i wystarczająco kwaśny zip, aby wspaniale bawić się z grzankami. Ponadto nasycenie dwutlenkiem węgla będzie przyjemnym kontrastem teksturowym do kremowej zupy.