Zupa Jabłkowo-Cheddarowa Z Boczkiem
Zupa jabłkowo-Cheddarowa z boczkiem może być tylko daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 22g białka, 28g tłuszczu i w sumie 510 kalorii. Za 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka sera cheddar, koszernej soli i pieprzu, szczypiorku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kremowa zupa jabłkowo-selerowa z grillowanym serem Cheddar, boczkiem i musztardą z miodem jabłkowym, Zupa jabłkowo-cebulowa z grzankami Cheddar-boczek, oraz Piwo Boczek Cheddar Jabłko Seler Zupa Ze Słodkich Ziemniaków.
Instrukcje
Gotuj boczek w dużym garnku na średnim ogniu, aż będzie chrupiący, 4 do 5 minut z każdej strony.
Przełóż na ręczniki papierowe, aby odsączyć; ostudź lekko, a następnie grubo posiekaj.
Wylej z garnka wszystkie oprócz 2 łyżek stołowych.
Zwiększ ogień pod doniczką do średniej wysokości.
Dodaj cebulę, jabłka i ziemniaki i gotuj, często mieszając, aż jabłka będą miękkie, około 8 minut.
Dodaj bulion z kurczaka, sok jabłkowy, 3/4 łyżeczki soli i pieprz do smaku. Doprowadź do wrzenia i gotuj, aż ziemniak będzie miękki, 10 do 12 minut. Dodaj wszystkie oprócz 2 łyżek sera cheddar, aż się rozpuści. Pracując partiami, przenieś zupę do blendera i puree. Wróć do garnka i dopraw solą i pieprzem.
W międzyczasie rozgrzej brojlery.
Rozłóż chleb musztardą i posyp zarezerwowanymi 2 łyżkami sera. Podsmaż, aż ser się rozpuści, około 30 sekund, a następnie pokrój w 1-calowe kwadraty. Zupę przełożyć do miseczek i polać boczkiem, szczypiorkiem, grzankami serowymi i większą ilością pieprzu.
Zdjęcia: Christopher Testani