Zupa grzybowa przyprawiona i kwaśna (Tom Yam Hed)
Przepis przyprawiony i kwaśny zupa grzybowa (Tom Yam Hed) może zaspokoić Azjatyckie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 78 kalorii. Na 2,35 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Niewiele osób lubiło tę zupę. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz liście limonki kaffir, grzyby słomiane, boczniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Gorąca i kwaśna zupa grzybowa (Tom Yum Het), Zupa grzybowa na gorąco z Bok Choy, oraz Bezmięsny Poniedziałek: Grzybowa Zupa Gorąco-Kwaśna.
Instrukcje
W rondlu zagotuj wywar warzywny, szalotkę, galangal, trawę cytrynową, liście limonki kaffir i chiles. Nadal gotować przez 4-5 minut.
Dodaj ostrygi i grzyby słomkowe i pomidorki koktajlowe. Po ugotowaniu wyjąć z ognia i doprawić pastą miso, sokiem z limonki i koncentratem jabłkowym.
Przedruk za zgodą Chiva-Som ' s Thai Spa Cuisine przez Szefa Kuchni Paisarna Cheewinsiriwata i jego zespół kulinarny, (C) 2005 (przedruk 2007). Editions Didier Millet Pte LTD dla Chiva-Som International Health Resorts CO., LTD.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
![Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc]()
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.