Zupa grochowa z grzankami Pumperniklowymi

Zupa grochowa Split z grzankami pumpernikla może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 6 i kosztuje 80 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 607 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz wodę, kostki pumpernikiel chleb, marchew, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 89%. Podobne przepisy to Kanadyjska Zupa serowa z grzankami pumpernikla, Zupa Bloody Mary z Pumperniklem grillowane grzanki serowe, oraz Zupa grochowa z boczkiem i grzankami z parmezanem.
Instrukcje
Szynkę gotować na wolnym ogniu w 16 szklankach wody w głębokim garnku 6-quart, odkrytym, aż mięso będzie miękkie, 1 1/2 do 2 godzin.
Przełożyć szynkę na deskę do krojenia i odmierzyć bulion: jeśli mierzy więcej niż 12 filiżanek, kontynuuj gotowanie do zmniejszenia; jeśli jest mniej, dodaj wystarczającą ilość wody do całkowitej liczby 12 filiżanek. Gdy stawy są wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie, Odrzuć skórę i pokrój mięso na kawałki 1/4 cala (rezerwy kości).
Posiekać 2 marchewki i gotować wraz z cebulą i selerem w 2 łyżki oleju w 6-do 8-quart ciężkiego garnka na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmięknie, 6 do 8 minut.
Dodać pokrojony groszek, sól kuchenną, pieprz, bulion z szynki i zarezerwowane kości i gotować na wolnym ogniu, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aż groszek się rozpadnie i zupa jest lekko zagęszczona, około 1 1/2 godziny.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°.
Podczas gotowania na wolnym ogniu zupy, wrzucić chleb z pozostałymi 3 łyżkami oleju i koszernej soli w dużej misce, a następnie rozprowadzić w 1 warstwie na dużej płytkiej patelni do pieczenia i piec do chrupkości, o 10 protokół. Fajne grzanki w patelni na stelażu.
Podziel pozostałe 2 marchewki wzdłuż, a następnie pokrój w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala.
Usuń kości z zupy za pomocą łyżki szczelinowej i wyrzuć.
Dodaj marchew i kawałki szynki do zupy i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, aż marchew będzie miękka, 10 do 15 minut.
Dodać mrożony groszek i gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając, aż tylko ogrzane przez, o 3 protokół. Doprawić solą.
Podawać zupę z grzankami.
* Grzanki można przygotować 3 dni wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej. * Zupa najlepiej zrobić, bez mrożonego groszku, 1 dzień do przodu (aby dać czas na rozwój smaków). Całkowicie schłodzić, odsłonić, potem schłodzić, przykryć. Podgrzać i, jeśli to konieczne, rozrzedzić wodą. Podczas podgrzewania dodać mrożony groszek.