Zupa grochowa z grzankami Pumperniklowymi

Zupa grochowa z grzankami Pumperniklowymi
Zupa grochowa Split z grzankami pumpernikla może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 6 i kosztuje 80 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 607 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz wodę, kostki pumpernikiel chleb, marchew, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 89%. Podobne przepisy to Kanadyjska Zupa serowa z grzankami pumpernikla, Zupa Bloody Mary z Pumperniklem grillowane grzanki serowe, oraz Zupa grochowa z boczkiem i grzankami z parmezanem.

Instrukcje

1
Szynkę gotować na wolnym ogniu w 16 szklankach wody w głębokim garnku 6-quart, odkrytym, aż mięso będzie miękkie, 1 1/2 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
WodaWoda
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Przełożyć szynkę na deskę do krojenia i odmierzyć bulion: jeśli mierzy więcej niż 12 filiżanek, kontynuuj gotowanie do zmniejszenia; jeśli jest mniej, dodaj wystarczającą ilość wody do całkowitej liczby 12 filiżanek. Gdy stawy są wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie, Odrzuć skórę i pokrój mięso na kawałki 1/4 cala (rezerwy kości).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
BulionBulion
WodaWoda
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
3
Posiekać 2 marchewki i gotować wraz z cebulą i selerem w 2 łyżki oleju w 6-do 8-quart ciężkiego garnka na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmięknie, 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodać pokrojony groszek, sól kuchenną, pieprz, bulion z szynki i zarezerwowane kości i gotować na wolnym ogniu, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aż groszek się rozpadnie i zupa jest lekko zagęszczona, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek SplitGroszek Split
Sól KuchennaSól Kuchenna
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
PieprzPieprz
BulionBulion
GrochGroch
ZupaZupa
5
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Podczas gotowania na wolnym ogniu zupy, wrzucić chleb z pozostałymi 3 łyżkami oleju i koszernej soli w dużej misce, a następnie rozprowadzić w 1 warstwie na dużej płytkiej patelni do pieczenia i piec do chrupkości, o 10 protokół. Fajne grzanki w patelni na stelażu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
GrzankiGrzanki
ZupaZupa
ChlebChleb
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Podziel pozostałe 2 marchewki wzdłuż, a następnie pokrój w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
8
Usuń kości z zupy za pomocą łyżki szczelinowej i wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
9
Dodaj marchew i kawałki szynki do zupy i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, aż marchew będzie miękka, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
ZupaZupa
SzynkaSzynka
10
Dodać mrożony groszek i gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając, aż tylko ogrzane przez, o 3 protokół. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrochGroch
SólSól
11
Podawać zupę z grzankami.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzankiGrzanki
ZupaZupa
1
* Grzanki można przygotować 3 dni wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej. * Zupa najlepiej zrobić, bez mrożonego groszku, 1 dzień do przodu (aby dać czas na rozwój smaków). Całkowicie schłodzić, odsłonić, potem schłodzić, przykryć. Podgrzać i, jeśli to konieczne, rozrzedzić wodą. Podczas podgrzewania dodać mrożony groszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzankiGrzanki
WodaWoda
GrochGroch
ZupaZupa
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia41
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn