Zupa fasolowa z rozmarynem i kapustą

Zupa fasolowa z rozmarynem i kapustą
Zupa fasolowa z rozmarynem i kapustą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 399 kalorii, 28g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka bulionu z kurczaka, ząbki czosnku, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Makaron Z Kapustą I Marynowaną Fasolą Z Wędzoną Papryką, Zupa Fasolowa Granatowa, oraz Zupa Fasolowa Granatowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić fasolę w holenderskim piekarniku; dodać wodę 2 cale nad fasolą. Doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę; przykryć, zdjąć z ognia i odstawić 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2
Drenaż.
3
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
4
Dodaj cebulę i zmniejszyć ogień do niskiej; gotować, mieszając od czasu do czasu, 20 minut lub do miękkości i lekko karmelizowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Dodaj seler, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 10 więcej minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
6
Dodać czosnek i gotować, ciągle mieszając, o 1 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
7
Dodać fasolę, bulion z kurczaka i kolejne 3 składniki i doprowadzić mieszaninę do niskiego wrzenia; zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i dusić, częściowo przykryte, przez 1 godzinę, aż fasola będzie miękka. Jarmuż rozdrzeć na małe kawałki i wymieszać z zupą. Gotować, mieszając od czasu do czasu, 10 minut lub aż jarmuż będzie miękki; wyrzucić liście laurowe. Wymieszać z rozmarynem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
JarmużJarmuż
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
8
Podawać natychmiast.
9
Dekorować, w razie potrzeby.
1
Ułożyć 1 całą główkę czosnku na kawałku folii aluminiowej i skropić 1 łyżką oliwy z oliwek. Owinąć szczelnie folią i piec w temperaturze 400 przez 45 minut lub do momentu, gdy czosnek będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2
Wyjąć z folii i odstawić do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3
Odciąć koniec korzenia i wycisnąć pastę z czosnku, odrzucając Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia100
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn