Zupa fasolowa Shaker
Zupa fasolowa Shaker to przystawka dla 20 osób. Za 27 centów za porcję przepis ten pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 133 kalorie , 8 g białka i 2 g tłuszczu . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka wody, selera, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Będzie hitem na Twoim zimowym wydarzeniu. Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 50 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 71% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Afrykańska zupa fasolowa , Zupa z czarnej fasoli w stylu Cindy i Zupa z czarnej fasoli z Pico De Gallo i kremem chipotle .
Instrukcje
Namocz fasolę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W holenderskim piekarniku zagotuj fasolę, kość szynki i wodę. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1-1/2 godziny lub do momentu, aż mięso będzie łatwo odchodzić od kości.
Wyjmij kość z bulionu; ostudź. Odetnij mięso od kości. Wyrzuć kość.
Dodaj mięso, cebulę, seler, marchewkę, sól, pieprz i tymianek do bulionu. Przykryj i gotuj przez 30-60 minut lub do momentu, aż fasola i warzywa będą miękkie.
Dodaj pomidory i brązowy cukier. Gotuj jeszcze 10 minut. Tuż przed podaniem dodaj szpinak.