Zupa dyniowa z kreolskim homarem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj zupy z dyni z kreolskim homarem. Jedna porcja zawiera 258 kalorii, 11g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 10 i kosztuje 1,83 zł za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, gałązkę rozmarynu, homary i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Zupa Z Kasztanów I Pasternaku, Masło Gotowane Z Homara I Pesto Z Pestek Dyni, Zupa Kreolska, oraz Dyniowy Mac & Cheese Z Homarem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połówki dyni skropić 2 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Każdą połowę owinąć szczelnie w folię i piec na dużym blasze ciastka przez 1 godzinę i 15 minut, lub do miękkości.
Niech ostygnie lekko, a następnie miąższ dyni zgarnąć do miski.
W międzyczasie przynieś garnek wody do wrzenia. Przygotuj dużą miskę z lodowatą wodą. Osolić wrzącą wodę i dodać homary. Przykryć i gotować na dużym ogniu przez 3 protokół. Używając szczypiec, przenieś homary do lodowatej wody i pozostaw do ostygnięcia. Odkręć głowy i rezerwy. Złamać pazury i usunąć mięso w 1 kawałku. Używając ciężkiego noża, przekrój ogony homara wzdłuż o połowę, przecinając mięso i skorupy.
Usuń ciemne żyły jelitowe z ogonów.
Przenieść ogony homara i mięso pazurów do dużej blachy do pieczenia; przechowywać w lodówce.
Oczyść głowy homara łyżką i zwróć muszle do garnka. Muszle dusić przez 30 minut, często szumiąc. Odcedzić wywar homara przez drobne sito i zarezerwować 8 filiżanek.
W garnku do zupy roztopić 4 łyżki masła.
Dodaj cebulę, czosnek, tymianek, rozmaryn i liść laurowy. Gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, o 8 protokół.
Dodać gotowaną dynię i wino i gotować na wolnym ogniu, aż wino zmniejszy się o połowę, o 5 protokół.
Dodaj 6 filiżanek homara i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.
Usunąć i wyrzucić gałązki ziół i liść laurowy.
W robocie kuchennym lub blenderze zupę przecier z crme frache. Zwróć go do czystego garnka.
Dodaj wystarczającą ilość pozostałych 2 szklanek wywaru z homara, aby zupa była aksamitna; doprawić solą i pieprzem.
Wymieszaj 1 łyżkę koszernej soli z 2 łyżeczkami pieprzu i czosnkiem w proszku, cebulą w proszku, cayenne, suchą musztardą, kminkiem, gałką muszkatołową, cynamonem i goździkami.
W bardzo dużej patelni, podgrzać pozostałe 1/4 szklanki oliwy z oliwek.
Dodaj ogony homara, ściąć boki w dół, i gotować na dużym ogniu, aż skorupy zaczyna brązowy, 3 protokół. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego, obrócić ogony i dodać pozostałe 4 łyżki masła i mieszankę przypraw. Ogony gotować przez 2 minuty, fastrygując je masłem przyprawowym.
Przenieś ogony na talerz i usuń mięso z muszli.
Dodaj pazury homara na patelni i baste z masłem przypraw, 2 protokół na stronę.
Dodaj pazury do ogonów na talerzu.
Przynieś zupę na wolnym ogniu. Chochla do rozgrzanych misek i udekorować każdą porcję połówką ogona homara i pazurem.