Zupa Dyniowa
Zupa dyniowa to bezglutenowe i pierwotne zupa. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 659 kalorii, 7G białka, oraz 48 g tłuszczu każdy. Na $3.04 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz dyni, pancetta, kilka glugs oliwy z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest solidne. Spróbuj Zupa jamajska-wołowina i dynia smak tej zupy. Bądź odważny i spróbuj zupy z Karaibów, Pieczony czosnek szałwia Pesto zupa dyniowa z pikantnymi smażonymi pestkami dyni, oraz Zupa dyniowa z pesto dyni-miętowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. (200 stopni C/Gaz
Pokrój dynię na pół i usuń nasiona, rezerwując je na później. Używając tłuczka i moździerza, bash up kolendry i chili, ładne i dobrze, i posypać squasha.
Skropić odrobiną oleju i piec w gorącym piekarniku, aż będzie ładny i miękki.
Na dużej patelni rozgrzać trochę oleju i smażyć pancettę z połową liści szałwii.
Dodać kasztany i cebulę i smażyć delikatnie przez około 15 minut. W tym czasie squash będzie gotowy, więc łyżka go do patelni, pozostawiając skórę za sobą. Przykryć wywar i doprowadzić do wrzenia.
Połowę masy wyjąć i zmiksować na gładką masę, a następnie przelać z powrotem na patelnię.
Weź resztę liści szałwii i zarezerwowane nasiona squasha i smaż je na odrobinie oleju, aż będą chrupiące. Aby służyć, łyżka trochę kwaśnej śmietany na wierzchu zupy, posypać odrobiną chrupkiej szałwii i nasion, i zakończyć dobrą mżawka oliwy z oliwek extra-virgin.