Zupa Cytrynowa Z Soczewicy
Zupa cytrynowa z soczewicy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 256 kalorii. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz liść laurowy, sok z cytryny, brązową soczewicę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Allrecipes ma 24 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 98%, co jest świetne. Podobne przepisy to Zupa Z Czerwonej Soczewicy Z Cytryną, Zupa z czerwonej soczewicy curry z cytryną, oraz Zupa Z Soczewicy Cytrynowo-Rozmarynowej.
Instrukcje
W dużym rondlu, połączyć bulion z kurczaka, 6 szklanek wody, 1 mała cebula, liść laurowy, pietruszka i tymianek. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez około 1 1/2 godziny. Odcedź i zarezerwuj 4 filiżanki bulionu do przepisu. Zachowaj pozostały bulion do innych zastosowań.
Wlać 4 szklanki bulionu do dużego garnka do zupy i dodać do niego 4 szklanki wody. Wymieszać z soczewicą i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez około 1 godzinę.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj dużą cebulę i gotuj do przezroczystości, często mieszając.
Dodaj czosnek i gotuj przez chwilę, aż będzie pachnący.
Umieścić chard na patelni, i gotować, aż zwiędną, o 5 protokół. Zapachy są przepyszne!
Przenieść mieszankę chard i cebuli do garnka z soczewicą. Wymieszać z kolendrą i sokiem z cytryny. W razie potrzeby doprawić solą i cytryną. Dusić pod przykryciem przez dodatkowe 15 minut przed podaniem.
Podawać z cytrynowymi klinami.