Zupa Cheeseburgerowa
Cheeseburger Chowder może być właśnie przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 7 osobom. Za 37 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 149 kalorii, 8 g białka i 8 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką ser cheddar, wodę, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. To bardzo przystępny przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 32% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Cheeseburger Chowder, Cheeseburger Chowder i Cheeseburger Chowder.
Instrukcje
W dużym rondlu smaż wołowinę i cebulę na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe; odpływ. Wymieszaj wodę, bulion i sól.
Dodać ziemniaki i seler. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.
Połącz mąkę i 1/2 szklanki mleka, aż będzie gładka; stopniowo wmieszać do masy wołowej. Doprowadzić do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać. Wymieszaj pozostałe mleko; przegrzać. Mieszaj, aż ser się rozpuści.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling
Chowder doskonale komponuje się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Riesling. Do zupy chowder może przydać się chrupiąca biel, która przebije się przez bogaty, kremowy bulion – możesz też wybrać większą porcję lub wrócić do domu z bogatym, maślanym chardonnay. Marques de Caceres Cava z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Marques de Caceres Cava]()
Marques de Caceres Cava
Jasnosłomkowy kolor ożywiony drobnymi bąbelkami. Bukiet owoców cytrusowych z nutami brioszki. W ustach urocze i okrągłe, o orzeźwiającej, zrównoważonej strukturze. Żywy finisz, który podkreśla delikatne bąbelki. Orzeźwiający aperitif, Cava dobrze komponuje się z rybami i owocami morza, makaronami, ryżem, pikantnymi potrawami, kuchnią azjatycką i wszelkiego rodzaju deserami.