Zupa cebulowa, Emilia-styl: Cipollata
Zupa cebulowa w stylu Emilii: Cipollata może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.11 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 739 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Fritto Misto Emiliano (Frytki Mieszane W Stylu Emilia), Zupa Cebulowa W Stylu Farro, oraz Zupa Cebulowa Po Włosku dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku o dużym dnie roztopić masło i smalec na małym ogniu.
Dodać cebulę i gotować powoli, pozwalając im rozwijać bogaty brązowy kolor. Gdy cebula będzie gotowana przez około 20 minut, dodaj mąkę i wymieszaj.
Dodać wino, mleko i bulion, a następnie delikatnie wymieszać. Gotować 10 minut więcej, na wysokim wolnym ogniu.
Ubić jajka i ser i nadal gotować, aż płyn zgęstnieje do duszenia konsystencji. Doprawić solą i pieprzem. Każdą kromkę chleba grillować, skropić oliwą i podawać z cipollata w rozgrzanych miseczkach.
W dużym rondlu o grubym dnie podgrzać olej na dużym ogniu, aż do palenia.
Dodać wszystkie części kurczaka i brązowy na całym, mieszając, aby uniknąć spalania.
Dodaj marchew, cebula, i seler do garnka i gotować, aż miękkie i rumiane. Wrzuć kurczaka do garnka i dodaj 3 ćwiartki wody, pastę pomidorową, ziarna pieprzu i pietruszkę. Wymieszać drewnianą łyżką, aby usunąć rumiane kawałki kurczaka i warzyw z dna patelni. Doprowadzić prawie do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na małym wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 2 godziny, od czasu do czasu odtłuszczanie nadmiaru tłuszczu.
Usuń z ciepła, odkształć i naciśnij ciała stałe na dnie kadzi, aby wyjąć wszystkie płyny. Wymieszać wywar, aby ułatwić chłodzenie i odstawić na bok. Przechowywać w lodówce zapasów w małych pojemnikach do tygodnia lub zamrażać do miesiąca.