Zupa buraczano-pomidorowa z kminkiem
Zupa buraczano-pomidorowa z kminkiem może być właśnie zupą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 39 kalorii. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 30 i kosztuje 31 centów za porcję. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka pasty pomidorowej, oliwy z oliwek, crème fraîche i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Zupa buraczano-pomidorowa z kminkiem, Ogrodowa zupa pomidorowa z kminkiem, oraz Kolacja: Chile - zupa pomidorowa z kminkiem i cynamonem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu przykryj buraki wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu do miękkości, około 1 godziny; w razie potrzeby dodać więcej wody, aby buraki były przykryte.
Buraki odsączyć i lekko ostudzić, następnie obrać i grubo posiekać.
Wytrzyj rondel i podgrzej w nim oliwę z oliwek.
Dodać szalotki i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 4 protokół.
Dodać pomidory i pokrojone buraki, doprawić solą i pieprzem i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pomidory uwolnią soki, około 5 minut.
Dodać 1 łyżeczkę kminku i gotować, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę. Wymieszać bulion warzywny i pastę pomidorową i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na małym ogniu przez 10 minut.
Zupę Puree partiami w robocie kuchennym. Podgrzać zupę w rondlu i doprawić solą i pieprzem.
Dodaj zupę do miski i udekoruj dollops of crme frache.
Posypać odrobiną kminku i pietruszki i podawać.