Ziti al Telefono
Ziti al Telefono może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 3,43 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 887 kalorii, 32G białka, oraz 37 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka makaronu ziti, marchew, pomidory i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest świetne. Podobne przepisy to Fusilli al Telefono, Gnocchi al Telefono, oraz Nadziewane kulki ryżowe w stylu rzymskim: Suppli al Telefono.
Instrukcje
Umieść 6 litrów wody do wrzenia i dodaj 2 łyżki soli
W 12 do 14-calowej patelni saute, umieścić sos pomidorowy i pomidory i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień, aby gotować na wolnym ogniu i dodać liście bazylii bez mieszania. Makaron gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aż zabraknie "al dente".
Odcedzić w durszlaku i wrzucić do patelni z pomidorami i bazylią.
Dodaj kawałki mozzarelli i wrzucić na średnim ogniu, aż ser się po prostu topi.
Wlać do ciepłych misek i podawać natychmiast.
Podsmażyć cebulę i czosnek w oliwie z oliwek na średnim ogniu, aż półprzezroczyste, ale nie Brązowy (o 10 protokół).
Dodać tymianek i marchewkę i gotować 5 minut więcej.
Dodaj pomidory. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień tylko bulgotanie, mieszając od czasu do czasu przez 30 minut. Doprawić solą do smaku.
Podawać natychmiast lub odstawić do dalszego użycia. Można je przechowywać w lodówce do tygodnia lub zamrażać do 6 miesięcy.