Ziołowe małże na pół muszli
Ziołowe małże na pół muszli mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 54 kalorie. Ten przepis służy 12. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz boczek, oliwę z oliwek, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Małże na pół muszli z sosem Ravigote, Curry-marynowane małże na pół muszli, oraz Karmazyn na pół muszli.
Instrukcje
Ułóż małże w jednej warstwie w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali.
Piec w 500 przez 8 minut lub do otwarcia muszli; wyrzucić nieotwarte muszle.
Usuń małże i płyn do gotowania z naczynia. Odcedzić płyn do gotowania przez sito nad miską; wyrzucić ciała stałe.
Usuń mięso z małży. Rezerwa 24 połówki muszli. Odrzuć Pozostałe pociski. Ułóż zarezerwowane muszle małży na patelni z galaretką; umieść 1 małż w każdej muszli.
Podgrzać mały rondel pokryty sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać por; gotować 3 minuty lub do miękkości, często mieszając.
Dodać czosnek; gotować 30 sekund, często mieszając. Wymieszać płyn do gotowania, sok z małży i pół na pół; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki (o 3 protokół). Wymieszać ze skórką i sokiem.
Umieścić chleb w robocie kuchennym i proces, aż drobne okruchy środka 3/4 szklanki.
Połączyć bułkę tartą, pietruszkę, tymianek, oregano, olej, pieprz, i boczek. Łyżka 1/2 łyżeczki sosu na każdej Małży. Lekko opakowanie 2 łyżeczki mieszanki bułki tartej do każdej powłoki. Broil 1 1/2 minut lub do złotego.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Laguna Winery Russian River Chardonnay z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay]()
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w ciągu ostatnich 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi sezon wegetacyjny chłodnej mgle, która spływa z Oceanu Spokojnego, dając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między rześką kwasowością a dojrzałymi smakami owoców. Elegancki wyraz swojej imiennej winnicy, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay jest wyjątkowo dobrze zbalansowanym i luksusowym winem. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, oprawionymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucia w ustach i warstwowe, utrzymujące się wykończenie.