Zinfandel Spaghetti z pikantnym Rapini

Spaghetti Zinfandel z pikantnym Rapini może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 24g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 683 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką cukier, płatki pieprzu, rapini i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Przynosi wam poważne jedzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 90%. Podobne przepisy to Makaron z pikantną kiełbasą i Rapini, Pikantna kiełbasa i makaron Rapini, oraz Chrupiące Panini wieprzowe z Rapini i pikantnym sosem.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać rapini i gotować do jasnozielonego i przetargu, o trzech minutach.
Usuń za pomocą skimmera z drutu i rozłóż rapini na dużej blasze do pieczenia.
Zagotować wodę i dodać spaghetti. Gotować spaghetti do miękkości, ale jeszcze kilka minut od al dente, pięć do sześciu minut. (Później skończysz gotować makaron.) Reserve filiżankę płynu do gotowania, a następnie odsączyć makaron w durszlaku. Ustaw teraz pusty garnek z powrotem na kuchence.
Dodać wino i cukier do garnka i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować, aż zmniejszy się o połowę, o osiem minut.
Dodać odsączony makaron i dobrze wymieszać. Gotuj, aż większość płynu odparuje, bardzo często mieszając, aby zapobiec przywieraniu makaronu, przez cztery do pięciu minut.
W międzyczasie wlać oliwę z oliwek do dużej patelni ustawionej na dużym ogniu. Gdy olej zaczyna migotać, a czosnek i natychmiast zmniejszyć ogień do średnio-niskie. Gotować, aż czosnek staje się blady złocisty brązowy, o trzech minutach.
Dodać płatki czerwonej papryki, rapini, sól, i pieprz. Gotować, aż rapini jest ciepła, jeden do dwóch minut.
Dodać mieszaninę rapini do makaronu wraz z 1/2 szklanki zarezerwowanej wody makaronu. Delikatnie wrzucić do połączenia. Jeśli makaron wygląda na suchy, dodaj więcej wody z makaronu. Jeśli jest gotowy, podziel makaron między cztery talerze i udekoruj startym pecorino.