Zimowy Gulasz Warzywny Wołowy Z Puszystymi Pierogami Ziołowymi

Zimowy Gulasz Warzywny Wołowy Z Puszystymi Pierogami Ziołowymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zimowego gulaszu z warzyw wołowych z puszystymi pierogami ziołowymi. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 511 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.68 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, paprykę, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Gulasz warzywny z pierogami ziołowymi, Slow Cooker gulasz wołowy burgund z pierogami ziołowymi, oraz Zimowy spacer gulasz wołowo-marchewkowy z pierogami ziołowymi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotować i mieszać wołowinę w skróceniu w ciężkim garnku 8-10 quart, aż wołowina będzie dobrze rumiana. (Uwaga: jeśli gromadzi się zbyt dużo płynu, aby zapobiec odpowiedniemu brązowieniu, przelać nadmiar płynu do miski i rezerwy. Nadal brązową wołowinę i gdy dobrze rumiane, dodać zarezerwowany płyn z powrotem do garnka.).
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody, Usuń Wszystkie Małe Lub Zbyt Miękkie JagodyJagody, Usuń Wszystkie Małe Lub Zbyt Miękkie Jagody
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Dodać 5 szklanek gorącej wody, 1/2 łyżeczki soli i czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło.Przykryć i dusić, aż wołowina będzie prawie miękka, 45 minut do 1 godziny.Wymieszaj ziemniaki, rzep, rutabaga, marchew, zielony pieprz, fasolkę szparagową (jeśli używasz), seler, cebulę, sos bukietowy, kostkę bulionu i liście laurowe.Przykryć i dusić, aż warzywa będą miękkie (ale nie przesmażyć), mieszając raz, o 25 protokół.Przygotować ciasto (patrz poniżej) na pierogi; odstawić.Za pomocą widelca wymieszać 1 szklankę zimnej wody i 4 łyżki mąki w małej misce do mieszania; stopniowo mieszać do gulaszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Szalotka Pokrojona W Cienkie PółplasterkiSzalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Rutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 CalaRutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
RzepaRzepa
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
4
Podgrzać do wrzenia, stale mieszając.Gotować i mieszać 1 minutę; zmniejszyć heat.Do wskazówka: po zagotowaniu i mieszaniu przez 1 minutę gulasz można przykryć i schłodzić nie dłużej niż 48 godzin. Aby służyć, podgrzać do wrzenia na średnim ogniu. Kontynuuj jako directed.DUMPLINGS:.In dużą miskę, pokroić na mąkę, proszek do pieczenia, sól, pietruszkę i zioła, aż mieszanina przypomina drobne okruchy.Wymieszać z mlekiem.Upuść przez usypanie łyżek na gorące mięso lub warzywa w gotującym się gulaszu(nie kropluj bezpośrednio do płynu).Gotować odkryte 15 minut.Przykryć i gotować około 15 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cp. CebulaCp. Cebula
Jagody, Usuń Wszystkie Małe Lub Zbyt Miękkie JagodyJagody, Usuń Wszystkie Małe Lub Zbyt Miękkie Jagody
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
5
Przekrój pierogi na pół, aby sprawdzić, czy są dobre; chcesz, aby były zrobione, ale nie suche!
6
Podawać gulasz na gorąco, z bagietką z masłem i kieliszkiem cydru, ale lub wina. Jak w przypadku wszystkich dobrych gulaszów, gulasz ten jest jeszcze lepiej odgrzewany następnego dnia, po tym jak smaki miały okazję się stopić. Resztki gulaszu zamrozić i podgrzać pięknie, i będzie pyszne ciasto domek lub pasterza.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
AleAle

Składniki

4warzywo (np. szpinak)cp. cebulacp. cebula2słonina wieprzowasłonina wieprzowa1łyżka czerwony ocet winnykostka bulionu wołowego (lub 2 małe)kostka bulionu wołowego (lub 2 małe)907papryka habanerochudego duszenia wołowiny lub 2 -3 lbs chuck wołowiny bez kości, pieczeń końcówki wołowiny lub 2 -3 lbs wołowina okrągły stek, przycięte z tłuszczu i pokroić w 1 1/2-calowe kostkichudego duszenia wołowiny lub 2 -3 lbs chuck wołowiny bez kości, pieczeń końcówki wołowiny lub 2 -3 lbs wołowina okrągły stek, przycięte z tłuszczu i pokroić w 1 1/2-calowe kostki0warzywo (np. szpinak)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoSOS browning (bukiet kuchenny)SOS browning (bukiet kuchenny)61 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew, pokroić na kawałki 1/2 calamarchew, pokroić na kawałki 1/2 cala3zdanieseler i liście, pokrojone na kawałki 1/4 calaseler i liście, pokrojone na kawałki 1/4 cala7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna4Spód: okruszki z herbatników grahammąkamąka1garśćpokrojona i przycięta świeża fasola szparagowa (opcjonalnie)pokrojona i przycięta świeża fasola szparagowa (opcjonalnie)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemielona świeża pietruszkamielona świeża pietruszka1( bakłażany)zielona papryka, pokrojona na kawałki 1/2 calazielona papryka, pokrojona na kawałki 1/2 cala591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokrojone świeże zioła (można użyć szczypiorku, tymianku, szałwii lub cokolwiek innego, - lub-1 łyżeczka suchych ziół)pokrojone świeże zioła (można użyć szczypiorku, tymianku, szałwii lub cokolwiek innego, - lub-1 łyżeczka suchych ziół)1warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebiałe bułki obiadowebiałe bułki obiadowe1( bakłażany)cebula posiekanacebula posiekana2largesziemniaki, szorowane, nieobrane i pokrojone na kawałki 1 1/2 calaziemniaki, szorowane, nieobrane i pokrojone na kawałki 1 1/2 cala1( bakłażany)rutabaga, pokrojona na kawałki 1/2 calarutabaga, pokrojona na kawałki 1/2 cala1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoplus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody1porcja startego parmezanuskrócenie (używam skrócenia smaku masła Crisco)skrócenie (używam skrócenia smaku masła Crisco)6Spód: okruszki z herbatników grahamskrócenie (użyj skrócenia smaku masła Crisco)skrócenie (użyj skrócenia smaku masła Crisco)1( bakłażany)rzepa, pokrojona na kawałki 1/2 calarzepa, pokrojona na kawałki 1/2 cala2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezimna wodazimna woda1Średnia żółta cebula, posiekanagorąca wodagorąca woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 55 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia40
Magazyn