Ziemniaki z chrupiącą skórką i brązowo-maślanym winegretem
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Ignamy z chrupiącymi skórkami i brązowo-maślanym winegretem mogą być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 716 kalorii, 7G białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz grubą sól koszerną plus dodatkową, ocet winny, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%. Podobne przepisy to Ziemniaki z chrupiącą skórką i brązowo-maślanym winegretem, Ziemniaki z chrupiącą skórką i brązowo-maślanym winegretem, oraz brown butter Peanut butter crispy treats + wyprzedaż wypieków dla Noah.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. przebij każdy pochrzyn wkilka miejsc widelcem.
Umieść bezpośrednio na półce i piecz do miękkości, 40-50 minut, w zależności od wielkości ziemniaków.
Przenieś Prażone ziemniaki na powierzchnię roboczą.Za pomocą nożyczek odetnij końce każdego pochrzynu, a następnie odetnij skórę na 1 długi bok i odklej w 1 kawałku, uważając, aby nie złamać ciepłych.
Niech pochrzyn ostygnie do temperatury pokojowej.Rozdrzeć lub pokroić skóry na długie wstążki, o szerokości ok. 1 cala.
Pokroić pochrzyny w poprzek na 1/2-calowe grube. Rozmieść rundy, lekkooverlapping, w 13 x 9 x 2-calowe szkło pieczenia lub inne naczynie żaroodporne. Przykryj folią aluminiową, aby zachować moist.DO do przodu: pochrzyn może być wykonany do 3 godzin.
Odstawić w temperaturze pokojowej.Rewarm yams w piekarniku 350 ° F 15 do 20 minut przed podaniem.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować, aż masło zbrązowieje (mleko stałe zmieni się w głęboki złoty kolor), mieszając, 8 do 10 minut. Ostrożnie wymieszaj masło, w tym wszystkie składniki stałe z brązowego mleka, do małej miseczki.
Zmiksować szalotkę, czosnek i 1 łyżeczkę soli w procesorze,aż będzie gładka, od czasu do czasu zeskrobując boki cebuli.
Dodaj musztardę Dijon, a następnie czerwone wino. Przy pracy silnika stopniowo rozlewa się w maśle (w tym w rumianych mleczkach). Doprawić winegret do smaku z dodatkiem soli, jeśli desired.do ahead Vinaigrette mogą być wykonane 1 hourahead.
Odstawić w temperaturze pokojowej.Zmiksuj ponownie 5 sekund przed użyciem.
Wlać wystarczającą ilość oleju roślinnego do largedeep patelni, aby osiągnąć głębokość 1 cala. Przymocuj termometr do smażenia z boku patelni i rozgrzej olej do 177°.
Dodać skórki yam w partiach (olej będzie bąbelki) i smażyć, aż Skórki sąrecrisp i brązowy, mieszając od czasu do czasu, o 3 protokół. Używając łyżki szczelinowej, ostrożnie przenieś Skórki pochrzynu do papertowels, aby osuszyć.
Skórki posypać grubym olejem i pieprzem.
Łyżka vinaigrette na ziemniaki. Scattercrisp skins over i służyć.
Ignamy granat, rodzajsłodkie ziemniaki, są znane ze swojej wilgotnej, soczystej tekstury. Można je znaleźć wwiele supermarketów.